Balatonfüred

2013.06.04. 16:45

Új iskolát avattak Füreden

A múlt héten ünnepélyesen is birtokba vették a speciális nevelést igénylő, enyhe fokban sérült, értelmi fogyatékos diákokkal foglalkozó Fekete István Általános Iskolát Balatonfüreden.

Győrffy Árpád

Az intézmény korábban a Bem iskola részeként működött. Amikor azt a református egyház vette át fenntartásra, a Fekete István iskola önálló iskolává alakult, de az idén áprilisig az egykori Bem iskolában kapott helyet. A most felavatott új épületbe áprilisban költöztek át. A diákokat, szülőket, az önkormányzat és a társintézmények vezetőit Hajdúné Babos Katalin igazgató köszöntötte, majd az intézmény diákjai adtak műsort, amibe a város más iskoláinak diákjai is bekapcsolódtak néhány zenei darabbal.

Az új épületet felavató dr. Bóka István polgármester elmondta, hogy az intézményrendszer tavalyi átalakulásánál a város vezetése rendkívül fontosnak tartotta, hogy az rendkívül nagy értéket jelentő nevelő munka, ami eddig a Bem iskolában folyt, továbbra is megmaradjon a városban. Az önálló épület létrehozásáról úgy gondolta, hogy ennek egyszerre vannak előnyei és hátrányai.

Az ünnepségen az iskola diákjai adtak zenés irodalmi műsort (Fotó: Győrffy Árpád)



A pozitívumok közé sorolható, hogy egy szép, modern helyen, új környezetbe lehetne a gyerekek. Ugyanakkor a hátrányok közé sorolta, hogy a többi diáktól külön épületbe költözve megszűnik a korábbi napi kapcsolatuk velük. Mindannyiunk kötelessége, hogy ezek a gyerekek továbbra is integráltan tudjanak élni, tanulni.

A 150 négyzetméter alapterületű intézmény megépítése és teljesen új berendezése több mint 20 millió forintba került, amit a város finanszírozott, tudtuk meg Fülöp Tibortól, a Balatonfüredi Intézményellátó Szervezet igazgatójától. Az egykori raktárból, kazánházból kialakított épületben három tantermet és egy szabadabb programokra használható foglalkoztatót alakítottak ki a szükséges kiegészítő helyiségeken túl.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!