Balatonfüred

2013.08.20. 11:19

Huszonötmillió Vaszaryért

Balatonfüred - Laza hangulatú, nyári árverést tartott a Pintér aukciósház Balatonfüreden, a Vitorlás Étteremben.

Bartuc Gabriella

A szinte kibírhatatlan meleg ellenére nagy volt az érdeklődés a kalapács alá került több mint 250 műtárgy iránt. Az elején szinte minden „apróság” elkelt, kancsók és ezüst asztali díszek, Zsolnay díszvázák. A festményekre nehezebben indult meg a licit, de a telefonos ajánlattevők aktív részvételével az is felpörgött. Legdrágábban, 25 millió forint kikiáltási áron Vaszary János Balatoni evezősök című 50x 70-es olajképe kelt el.

Fotók: Jánosek Anita

Legélénkebben Csók István Züzü a parton című kis olajképére alkudoztak a műgyűjtők, az 1,6 millió forintos kikiáltási árhoz képest 3,2 millió forintért kelt el. Egry József  Derül című, 1941-ben festett gyönyörű olajpasztelljét az vihette haza, aki 6,5 millió forintot volt hajlandó fizetni érte. Csaknem háromszorosáért kelt el Nádler István Firenze című vegyes technikával készült képe, amit 120 ezer forintért bocsátottak licitre, és végül 320 ezerért kelt el. Nagy volt a küzdelem még például Borsos Miklós Balatoni szél című kis szobráért, amelyet 280 ezer forinton ütött le az aukciót vezető Saphier Dezső. A jótékonysági árverést jótékonysági est követte a Vaszary Villában dr. Martonyi János külügyminiszter fővédnökségével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!