Balatonfüred

2014.01.10. 19:05

Bejárható országot

Balatonfüred - A csütörtökön kezdődött turisztikai konferencia résztvevői elsőként kaptak részletes információt a Bejárható Magyarország Keretprogramról.

Győrffy Árpád

Az elképzelésekről Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára tartott előadást a Flamingó Hotelben megrendezett kétnapos fórumon. A program alapvető célja a természetben megvalósuló környezetbarát szabadidős tevékenységek feltételeinek javítása. A koncepció kiterjed a gyalogos, kerékpáros és lovas túrázásra, a vízi túrázásra, a vitorlázásra és a zarándokutakra is. A következő uniós pénzügyi ciklus forrásaira is építve országos szintű, összehangolt infrastruktúra fejlesztést terveznek, az elérhető lehetőségeket, szolgáltatásokat tartalmazó adatbázisokat hoznak létre, és az alaptantervbe építve a már a legifjabb korúakkal is megismertetik a természet kínálta lehetőségeket.

A természetben megvalósuló szabadidős tevékenységek feltételeit javítanák - mondta Balatoni Monika  (Fotó: Győrffy Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!