Balatonfüred

2014.10.28. 16:39

Paloznak leghelyibb értékei

A hímzőkör, a helyi kórus, a mandula és paradicsom is bekerült a helyi értéktárba Paloznakon. A cél, hogy a legfontosabb helyi termékeket, értékeket népszerűsítsék.

Prevics Éva

Amíg a veszprémi piacon volt paloznaki paradicsom, senki nem volt hajlandó mást venni, ezért kell hírnevét megőrizni - derült ki a paloznaki eseményen. A gyümölcsön kívül számos más ételt, italt, épített és kulturális értéket is beválasztottak a helyi értéktárba Paloznakon. A kezdeményezés lényege, hogy összegyűjtsék az utókornak, mi fontos a településen.

Fotó: Prevics Éva

Verrasztó Ferenc alpolgármester hangsúlyozta: a helyiek mellett másokkal is meg kell ismertetni Paloznak értékeit, ezért gyűjtötték össze és dokumentálták őket.

Az értékeket a faluházban mutatták be. A hét végéig lehet megtekinteni a belőlük összeállított kiállítást. A program a Veszprém Megyei Hungarikum Klubok Közössége rendezvény nyolcadik állomása volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!