Balatonfüred

2015.02.26. 16:25

Drágább lesz a parkolás Balatonfüreden

Drágábban parkolhatnak a turisták tavasztól a városban, ráadásul a fizetőidőszakot is bővítik. Már áprilistól dobni kell az automatákba.

Prevics Éva

A korábbi április 15. helyett idén már április 1-től fizetniük kell az autósoknak a parkolásért, ráadásul többet is, mint tavaly. Az 1-es díjzóna árát 240 forintról 300 forintra emelik, a 2-es díjzónáét pedig 140 forintról 170 forintra. A kiemelt zóna óránkénti 500 forintos ára nem változik. A fizetőidőszak a korábbi október közepe helyett, idén már október végéig tart majd. A helyiek számára kitalált lakossági bérlet ára is nő, 2600 forintról, 2900 forintra.

Balatonfüreden évről évre kitolódik a parkolási fizetőidőszak. Három éve még május 15-i kezdettel kellett csak fizetni és csupán szeptember közepéig tartott a díjfizetési kötelezettség.

Takács Sándor Szentendréről a hétvégére jött Füredre
Fotó: Penovác Károly

A mostani módosításokat a képviselő-testület csütörtöki ülésén fogadta el.

A képviselők elfogadták az idei évi költségvetést is, melynek összege több mint 4,7 Mrd forint. Útépítésre 130 millió forintot, intézményi felújításra több mint 49 millió forintot, a most épülő uszoda működtetésére 25 millió forintot, a BMX pálya építésére 15 millió forintot szánnak. A Balatonfüredi Kemping megvásárlására felvett hitel jelenleg 1 Mrd forint, melynek idei évi törlesztőrészlete több mint 83 millió.

A költségvetéssel kapcsolatban Bóka István polgármester elmondta: 2015 nyugodt gazdálkodású év lesz a város életében, lehetőség lesz a különböző fejlesztések befejezésére és újak indítására. Hozzátette azonban, hogy bizonytalanok azok az uniós források, melyek a Balaton régió települései számára elérhetőek lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!