Balatonfüred

2015.02.21. 15:20

Összejöttek a cimborák Balatonfüreden

Balatonfüred - Cimborák találkoztak a Vaszary Galériában. A régi cimborások programokkal várták a cimbora klubos, jelmezbe öltözött gyerekeket.

Prevics Éva

Cimbora játékmester hozta hangulatba a programra érkezőket. Az Eszter-lánc mesezenekar koncertje után pedig bemutatkoztak a jelmezbe bújt cimborások. A programon ajándékot kapott, aki elmesélte vagy akár eldalolta minek öltözött be. Balatonfüredről, Balatonalmádiból és Érdről is érkeztek cimborás gyerekek, akik farsangi kalandjátékban is részt vettek.

Marschall Norbert, a régi Cimborazenekar harsonása és Juhász Csaba szórakoztatta a gyerekeket. Fotó: Prevics Éva


Korhecz Imola, a Duna Tévés Cimbora egykori műsorvezetője és Juhász Csaba voltak a délután házigazdái. Fotó: Prevics Éva

É. Szabó Márta az egykori Cimbora műsor szerkesztője a Naplónak elmondta: a program cimbora klubok találkozója, melynek célja, hogy megmutassák, milyen is volt az 1973-ban indult műsor. 2013-ban támasztották fel először a Cimborát, melynek akkora sikere lett, hogy azóta folyamatosan járnak városról városra. Az egykori szerkesztő szerint a mai gyerektelevíziók műsorai csak az óvodás korosztályra figyelnek, ezért is van fontos  szerepe  a Cimbora kluboknak, ahol a tizenéves korosztályt is szívesen fogadják, s ahol hallhatnak többek között Illyes Gyuláról és Weöres Sándorról is. É. Szabó Márta hozzátette: azon dolgoznak, hogy a Benedek Elektől örökölt Cimbora eszmeisége a mai fiatalok által kedvelt csatornákon tovább élhessen, ezért szeretnének egyre inkább az interneten megjelenni, mivel a mai gyerekeknek ez a legkedvesebb játékszerük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!