Balatonfűzfő

2013.04.28. 10:26

Vetítés madarakról

A Föld napja alkalmából tartott vetítéssel egybekötött előadást a Támasz idősek otthonában Stiger Ádám Balatonalmádiban élő amatőr természetfotós.

Halmos György

A fiatalember Madarak környezetünkben címmel tartotta előadását főleg olyan fajokról, amelyek alapvetően erdőkben élnek, de a környezeti változások miatt egyre közelebb kerülnek az emberhez, mára teljesen megszokottá váltak a városokban is. A fiatal természetfotós leshelyről készített képein öt madárfajt, így a Széncinegét, az Erdei Pintyet, a Feketerigót, az Énekes Rigót, illetve a Szajkót mutatta be a közönségnek.

A fotós turizmussal is foglalkozó Stiger Ádám elmondta, hogy Balatonalmádi közelében lévő erdőben készített egy reflexiós (fényvisszaverő felületű) üvegfelületű leshelyet, aminek a közelében egy itatót telepített. Ez lehetővé teszi, hogy a madarakat akár két-három centiméterről fényképezze le.

- Ez hatalmas élmény azoknak, akik szeretik a madarakat és a természetet – mondta a fotós. Az első két nap már hét különböző madárfajt sikerült azonosítania, reméli, hogy ez a szám idővel eléri a 15-20-at is. A tervei között szerepel, hogy készít egy Gyurgyalagos leshelyet is, ősszel pedig egy olyan lesállást, ahol Egerészölyveket lehet majd fotózni. Hozzátette, hogy jelenleg úgynevezett dokumentációs fotózással foglalkozik, később szeretne elmélyedni a témában és, ha lehetősége lesz, akkor akciófotósként tevékenykedni.

Beszélt arról, hogy az ismert és nemzetközileg is elismert Máté Bence inspirálta a természetfotózásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!