Balatonfűzfő

2013.08.22. 09:53

Sokan teljesítették az éjszakai túrát

Összesen 187-en teljesítették a múlt szombaton a Fűzfői Éjszakai Körtúrát (FÉK), amit a tavalyi kihagyás után immár negyedik alkalommal rendeztek meg.

Halmos György

A túrán összesen 10 ezer 624 métert kellett teljesíteni, négy ellenőrzőpontnál kellett pecsételtetni az ott lévő önkéntesekkel. A túra a korábbiaktól eltérően a tobruki strand főbejáratától indult és a Gyártelep irányába haladva kellett megtenni a távolságot. Az első ellenőrző pontnál, Balaton Csillagvizsgálónál csillagászati és helytörténeti kérdésekből összeállított totót kellett helyese kitölteni, a második pontnál, az úgynevezett véderdőnél véletlenszerűen kihúzott szavakból kellett indulót írni, a harmadik helyszínen csillagászattal, csillagnevekkel kapcsolatos zene – és irodalmi műveket kellett felsorolni.

A Jézus Szíve templom falán lévő emléktáblánál a megadottak szerint kellett a hősi halottak neveinek egy-egy betűjét felhasználva egy csillag (Esthajnalcsillag) nevét megfejteni, amit a tobruki, negyedik ellenőrzőpontnál kérdeztek.

Többen a feladatok teljesítése nélkül mentek végig a túraútvonalon, ugyanis volt, ahol amiatt torlódások alakultak ki. A túrát természetesen időre is lehetett teljesíteni.

A jó hangulatú éjszakai körtúra teljesítő jelvényt és névre szóló oklevelet vehettek át, valamint üdítővel zsíros, valamint vajas kenyérrel várták a beérkezőket, akiket le is fotóztak.

A szervezőktől kapott tájékoztatás szerint a 10,6 kilométert egy hat éves is teljesítette, ő volt a legfiatalabb, a legidősebb pedig a FÉK életre hívója, Gyuricza László volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!