Balatonkenese

2015.09.11. 16:57

Kibővült a balatonvilágosi óvoda

Balatonvilágos – Befejeződött a balatonvilágosi óvoda felújítása, a 65 millió forintos beruházás révén duplájára nőtt az intézmény befogadóképessége.

Többek között új csoportszobával és logopédiaszobával várja a gyerekeket a megújult intézmény, amelyet a napokban adtak át ünnepélyes keretek között. Elhangzott, a beruházás 2014 őszén indult, amelynek során megújult az intézmény régi épülete s kiegészült egy új, 172 négyzetméter alapterületű épületrésszel is.

Az ünnepélyes megnyitón az óvodások is szerepeltek műsorukkal. Új lehetőségek nyíltak számukra
Fotó: Tinódy László

A régi épület homlokzati szigetelést kapott, amelynek köszönhetően javultak energetikai tulajdonságai, így gazdaságosabbá válik az üzemeltetés. Fekete Barnabás, Balatonvilágos polgármestere az átadáson köszönetet mondott a Club Aliga tulajdonosának, hogy biztosította a beruházás anyagi hátterét. Hozzátette, céljuk, hogy a jövőben még több család válassza otthonának a községet. Ennek viszont alapvető feltétele az oktatási intézmények fejlesztése is.

– Az új épületszárnynak köszönhetően új lehetőségek nyílnak számunkra az óvodai oktatásban, hiszen további 25 kisgyereket tudunk fogadni. A KRESZ-pálya áthelyezésével felszabadult a régi épület terasza, ahol egyszerűbben szervezhetünk szabadtéri programokat – hangsúlyozta a beruházás jelentőségét Mihályné Bertán Katalin, a Balatonvilágosi Szivárvány Óvoda vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!