Belföld

2007.01.06. 03:28

Biztonságos az átkelés

Veszprém (kiss) - A teljesen eltérő természeti adottságok miatt a balatoni réveknél nem fordulhat elő a mohácsihoz hasonló tragédia.

Kiss Nikolett

A Balatoni Hajózási Zrt. tihanyi állomásfőnöke elmondta: tíz éve életbe lépett egy szabályozás, miszerint csak a sofőr lehet bent az autóban, az utasokat ki kell szállítani, de ezt hamar el is törölték. Most is ez a szabályozás érvényes.

A kompok a tó befagyásáig óránként közlekednek: Szántódról reggel hét, Tihanyból hét óra harminc perckor indul az első járat, az utolsó a déli partról 17, az északiról 17 óra harminc perckor indul. Az előző év december 12-éig csaknem 800 ezer utast és 300 ezer járművet szállítottak a kompok, ez két százalékkal több, mint egy éve. Mivel az év végi ünnepekkor is kedvező volt az időjárás, sokan vették igénybe ekkor is a kompokat: ez idő alatt 1700 utas és 800 jármű kelt át a tó két oldala között. Az enyhe időjárás következtében ez már a harmadik tél, hogy januárban is járnak a kompok. Az átkelésért az idén öt százalékkal kell többet fizetni, mint tavaly.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!