Belföld

2007.07.04. 02:27

A turizmus kiemelt szerepe

Veszprém (la) - A megye kulturális, turisztikai, természeti és egyházi értékeit bemutató előadásokkal, délután városnézéssel folytatódott a XXXV. Országos Honismereti Akadémia.

Balla Emőke

Somlai Szilárd, a nemzeti park oktatási referense a Balatoni Nemzeti Park természeti kincseit, Veiland László, a Veszprém Megyei Turisztikai Hivatal vezetője a megye turisztikai értékeit, Horváth Viola, a Veszprém Megyei Közművelődési Intézet igazgatója a régió, illetve a megye kulturális adottságait ismertette az Országos Honismereti Akadémia résztvevőivel. Pál Béla országgyűlési képviselő, a Közép-dunántúli Régió Fejlesztési Tanács elnöke arról beszélt, hogy a fejlesztések között a turizmusnak kiemelt szerepe van: a 2007 és 2013 között rendelkezésre álló 161 milliárd forintos uniós forrásból a legnagyobb összeggel, 36 milliárd forinttal a turizmust fejlesztik. A sikeres turizmushoz többek közt fejlett közlekedési infrastruktúrára, idegen nyelveken beszélő szakemberekre, közbiztonságra, hatékony marketing- és információs rendszerre, megfelelő szálláshelyekre és szolgáltatáskínálatra van szükség. S. dr. Laczkovits Emőke muzeológus szakrális emlékekről, dr. Korzenszky Richárd, a tihanyi bencés apátság perjele az egyházi turizmusról tartott előadást. A vendégeknek a Veszprém Megyei Turisztikai Hivatal és a veszprémi Tour-inform-iroda biztosította a legújabb kiadványokat és térképeket.

Az akadémia résztvevőinek tegnap délután városnézést szerveztek, ahol megismerkedhettek a múzeummal, a bakonyi házzal, a Kálvária-dombbal, a veszprémi várral, érseki palotával, a Gizella- és Szent György-kápolnával. A rendezvénysorozat ma délelőtt előadásokkal, olasz-magyar kortárs kiállítás megnyitójával, délután a megyei intézményekben tartott szek- cióülésekkel folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!