Belföld

2007.07.25. 02:27

Bizonytalanság Kapolcson

Kapolcs (la) - Napok óta ülésezik a válságstáb Kapolcson, a Művészetek völgye fesztivál szervezői a szponzorok által ígért, de nem teljesített támog ...

Balla Emőke

Hosszú évek tapasztalatai ellenére sem tudják kivédeni az ilyen kellemetlen szituá- ciókat. A Művészetek völgye nem üzleti vállalkozás, a völgy értékteremtésre született, ezt próbáljuk évről évre fenntartani, erősíteni - írta Márta István fesztiváligazgató a rendezvény honlapján.

Márta István közölte, naponta tárgyal a lehetséges támogatókkal, ennek alapján naponta újabb számításokat végeznek. Míg az elmúlt héten közel 70 millió forint hiányzott a 242 millió forintos összköltségvetésű rendezvényhez, tegnap nem mon- dott pontos összeget. Hiller István oktatási és kulturális miniszter miniszteri keretéből 15 millió forintot biztosít gyorssegélyként.

A pénzhiány miatt többek között elmaradnak a kapolcsi Gástya árokba tervezett bemutatók, így a Frenák Pál Társulat előadása, a tatabányai Jászai Mari Színház előadása, a Merlin és a Színház és Filmművészeti Egyetem közös produkciója. Lemondták a Trakta író-olvasó találkozót, az Új Színház előadásai közül néhányat, az öcsi kőfejtőben a Balázs Elemér Group fellé- pését. Az elmaradó produkciókról a látogatóknak érdemes a fesztivál naponta frissített honlapjáról (www.kapolcs. hu) tájékozódni. A völgyben egyébként nagy a nyüzsgés, készülődés, a fesztivál remek lesz, Márta István reméli, több programot nem kell lemondaniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!