Belföld

2007.07.20. 02:26

Csobogó az egyetemnél

Veszprém (la) - A hét legmelegebb napján beállították és üzembe helyezték az új csobogót a Pannon Egyetem A épülete előtt.

Dallos Zsuzsa

Az egyetem A épülete előtt hosszú ideje dolgoztak, az arra járók kíváncsian figyelték a munkálatokat. A címer korábban elkészült, csütörtökön a vízforgatós csobogót is a helyére állították, üzembe helyezték. Raffay Béla salföldi szobrászművész - akinek a Pannon Egyetemen több alkotása van - hatféle változatot készített, végül az egyetemi vezetőkkel közösen az utóbbit, a legegyszerűbbet választották. A tardosi vörösmészkőből készült kétmedencés csobogó 80 centiméter magas, az alsó medence átmérője 90 centiméter. Fölül vízbuborék képződik, a fölső medencéből körbe-körbe szálakban folyik le a víz. A csobogóban nem ivóvíz folyik, felfrissülésre azonban alkalmas a kánikulában. Raffay Béla a megye településein több ivókutat és csobogót készített már, a mostani a Pannon Egyetemet díszíti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!