Belföld

2007.07.12. 02:28

Fizet az E.ON

Ősi (fa) - Elismerte felelősségét az E.ON áramszolgáltató, melynek transzformátormeghibásodása miatt a faluban 127 háztartásban mentek tönkre elektromos berendezések. A javítási költségeket megelőlegezi egy televíziószerelő.

Fröhlich András

Hozzátette, Szilágyi István, a székesfehérvári régió kárrendezési osztályának vezetője telefonon arról tájékoztatta, hogy a pécsi ügyfélszolgálat kiemelt ügyek osztálya bírálja el a kárigényeket. Ezeket mindenkinek egyedileg kell benyújtani, és csatolni kell a szakszerviztől vagy a javítást végző vállalkozótól kapott számla másolatát és néhány soros igazolást, hogy a hiba áramkimaradásra vagy feszültségingadozásra vezethető vissza. A polgármester minderről szórólapon tájékoztatta az érintetteket. Elmondta, a polgármesteri hi-vatal a számlák, igazolások fénymásolásában, illetve a kárigény megfogalmazásában segítséget nyújt. Így tesz az a várpalotai vállalkozó is, aki az első pillanatoktól javítja a berendezéseket. Ő a szociálisan hátrányos károsultaknak megelőlegezi a javítás költségeit.

Mint július 4-ei riportunkban megírtuk, két nappal korábban pánik közeli hangulat alakult ki Ősiben az Ady és Ladányi utcában, miután az elektromos rendszer hibája miatt füstöltek az elektromos berendezések, volt, amelyiket izzó állapotban vitték az udvarra. Az ijedtséget jelzi, hogy az érintettek az utcára futottak, féltek, hogy kigyullad a házuk. Az eset után az E.ON telefonon igen, de írásban eddig nem nyilatkozott felelősségének elismeréséről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!