Belföld

2007.07.31. 02:26

Idén kevesebb a strandi lopás

Balatonalmádi, Tapolca (ma) - Sokaknak megkeserítette már az életét, amikor a strandon ismeretlenek kiemelték táskájukból pénztárcájukat, egyéb értékeiket.

Mátételki András

Kenesétől Alsóörsig kollégáik ott vannak a strandokon, nemegyszer a polgárőrök társaságában néznek szét a fürdőzők között. Több év alatt jól kiismerték a bűnözőket, s mivel rájuk különösen figyeltek, ezek a csapatok odébb álltak... Az ezredes úgy fogalmazott, hogy idén nagyságrendekkel kevesebb lopás volt a strandokon, mint a korábbi években. Akkor naponta nyolcan-tízen tettek feljelentést, ma hetek múlnak el úgy, hogy nem loptak meg senkit. Megemlítette, hogy Kenesén a polgárőrök kerékpárral járnak, de egyenruhás kollégái is szívesen kerekeznek. Segíti a bűnmeg- előzést az, hogy a nyaralókat rendszeresen több nyelven tájékoztatják a strandokon, hogy vigyázzanak értékeikre.

A tapolcai rendőrkapitányság vezetője, dr. Scher József alezredes arról számolt be, hogy eddig tízen jelentkeztek az ügyeletükön, mert loptak tőlük a parton. Ő sem érti, hogy az emberek miért ilyen felelőtlenek, amikor a fürdőhelyek értékmegőrzést vállalnak. Figyelnek a parkolókra is, mert Szigligeten nemegyszer zárkihúzással több kocsit feltörtek. Rendszeresen helyeznek el olyan szórólapokat az autók szélvédőjén, amelyen figyelmeztetnek, hogy semmilyen értéket ne hagyjanak az emberek az utastérben. A kapitányságon is népszerű a kerékpáros szolgálat, ami eléggé hatásos: így a legváratlanabb helyeken bukkannak fel a strandrendőrök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!