Belföld

2007.07.09. 02:26

Mazsorettek parádéztak

Balatonalmádi (hgy) - Barcs Város Fúvószenekara, valamint a sümegi Reality Dance Company kapta Balatonalmádi díját a hetedik alkalommal megrendezett országos fúvószenekari és mazsorett-találkozón szombaton.

Halmos György

A kétnapos találkozón több száz csinos fiatal mazsorett és a berhidai mamarettcsoport jóvoltából szépkorúak is szórakoztatták az érdeklődőket. A program leglátogatottabb és leglátványosabb része a szombati felvonulás volt. A rendezvényre az ország minden részéből érkeztek csoportok, melyek a több száz néző lelkesítő vastapsa mellett mutatták be produkcióikat. A Balatonalmádi Nyári Fesztivál állandó programja mára olyan hírnévre tett szert, hogy sok magyar és külföldi vendég a programhoz igazítja szabadságát. A mazsorettet mint műfajt igen nehéz bárhová is besorolni, hiszen ötvözi a sport és a tánc elemeit, ugyanakkor speciális mozgást igényel, ami összhangban van a zenével. A műfaj nagyon hamar népszerű lett Magyarországon, annak ellenére, hogy csak pár éve működnek ilyen csoportok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!