Belföld

2007.11.29. 03:27

<u>Önzetlen segítség</u>

<b>Veszprém</b> - A Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei szervezete köszöntötte leghűségesebb véradóit a megyeháza Szent István-termében tegnap délután.

PLT

Az ünnepségen azok munkáját köszönték meg, akik bármikor önként, önzetlenül segítettek véradással vagy rendezvények szervezésében. Tamás Ágnes, a Vöröskereszt megyei vezetője kiemelte, akik vért adnak, életet mentettek, ezt pedig nem lehet eléggé jutalmazni.

Az igazgatónő elmondta: megyénkben szerencsére gyorsan mozdulnak az emberek, országosan a 2-3. helyen állunk. Legfőbb feladatuk most, hogy megnyerjék a fiatalokat, mert egyre nagyobb szükség lesz a vérre. Sajnos a nyereségérdekelt vállalatok nem mindig engedik a dolgozóiknak a véradást, mert ezáltal kiesnek a munkából. Az ünnepségen külön megköszönték a segítséget azoknak a cégeknek, amelyek hozzájárultak véradások megrendezéséhez.

A véradók napi megyei ünnepségen Pálfy Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke, dr. Szabó Zsuzsanna, az Orszá-gos Vérellátó Szolgálat régió- igazgatója, valamint dr. Buzási István, a Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei elnöke köszöntötte a megjelenteket. Ezután a Petőfi Színház művésze, Módri Györgyi szórakoztatta a közönséget. 

A műsor után adták át az emlékérmeket, okleveleket félszáz véradónak. Külön elismerésben részesültek azok, akik szervezőmunkájukkal támogatták a véradó mozgalmat. Az ünnepséget záró Csaba Dezső, a Vöröskereszt megyei alelnöke kiemelte, népszerűsíteni kell a véradást, hogy nagyobb biztonságban érezhessük magunkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!