Belföld

2007.12.07. 03:27

<u>Füred, Ajka, Veszprém és Pápa nyert</u>

<b>Veszprém</b> - Balatonfüred, Veszprém és Ajka nyert legtöbbet a belterületi utak fejlesztésére kiírt pályázaton.

Halmos György

Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke tegnap sajtótájékoztatón közölte, hogy csaknem 1,8 milliárd forintra pályázhattak az önkormányza- tok a régióban.

Összesen 69 pályázat érkezett be, amelyből harminc kiesett tartalmi és formai hibák miatt. Végül tizennyolc pályázatot támogattak a régióban; a négy nyertes Veszprém megyei projekt 642,3 millió forintot kap. Balatonfüred 250 millió forintot kapott a Fürdő utca teljes szakaszának felújítására, Veszprém a Mártírok útja körülbelül egy kilométeres szakaszára 188,4 millió forintot.

Pápa az Ötödik utca részleges felújítására 23,3, míg Ajka a Bartók Béla utca felújí-tására és csomópontra 180,6 millió forint támogatást nyert el. Az elnök végezetül megemlítette, a régióban az eddig lezárult pályázatok összege 3,3 milliárd forintot tesz ki, jelenleg 41 milliárd forintnyi vissza nem térítendő uniós forrás pályázható. Hozzátette, a következő időszakban még 2,5 milliárd forint értékű pályázati kiírás várható. 

Pál Béla
szólt arról, hogy csütörtökön megjelentek a régióváro-si fejlesztésre vonatkozó pályázatok. Ezek célja többek között, hogy a városok gazdásági szerepe erősödjön, a települések rangjuknak megfelelő szolgáltatásokat tudjanak biztosítani. A tízmilliárdos összegből négymilliárdra kiemelt projektként a megyei városok pályázhatnak, hatmilliárd pedig a települések lélekszáma alapján használható fel majd. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy 150 millió forintot különítettek el a települési önkormányzatok szá- mára önrésznek, ezt az összeget jövőre szeretnék növelni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!