Belföld

2007.12.20. 03:27

<u>Hívják az angyalt</u>

<b>Veszprém</b> - Az adventi várakozás, a kis Jézus fogadására való lelki készülődés jegyében megható események helyszíne a Padányi Biró Márton iskola alsó tagozatosainak folyosója minden reggel, immár harmadik hete.

Bonyár Miklós

Naponta énekszóval hívogatják az angyalt, aki aztán mindig üzenetet hagy a kisgyermekeknek az adventi koszorú mögött felfüggesztett díszes kiscsizmában. Tánczos Eszter hitoktatónő és a tanító nénik vezetésével egy hangulatos játék keretében szinte nap mint nap tanúi lehetnek aprók és nagyobbak annak a csodának, ahogy a szeretet gyakorlása képes megtisztítani az emberek lelkét - a jó cselekedetek által. Egy pajkos mese történeteibe szőve kísérhetik nyomon Angyal Berci, Gézengúz Misi és Buzgó Bandi ünnepi készülődését, s az ő példájuk nyomán haladva jutnak egyre közelebb a kis Jézus érkezésének órájához. Advent kezdetén játékos lelki nappal kezdődik a program minden évben a Davidikumban, melyre atyákat és nővéreket meghívnak, akik csoportokban foglalkoznak, beszélgetnek a gyermekekkel. Sőt, a középiskolások is lejönnek közéjük tanítás előtt, s az énekeiket hangszeres muzsikával is gazdagítják.Advent harmadik hetében, az örömvasárnap hetében az énekkar műsorával kezdődött kedden reggel az angyal aznapi üzenete felbontásának szertartása. Az angyal saját készítésű ajándékok létrehozására biztatta ezúttal a kicsinyeket (hétfőn pedig üdvözlőlapokat írtak ismerőseiknek, rokonoknak). Elküldé az Úr angyalát, / hogy köszöntse Szűz Máriát, / Kinek tiszta szűz méhébe, / alászállt az örök Ige - csendült fel a közös ünneplés végén a gyertyagyújtásra a réges-régi betlehemes ének, majd minden osztályba egy kisgyermek bevitte a Fény lángját, s azzal meggyújtották az asztalon az adventi koszorú gyertyáit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!