Belföld

2007.12.06. 03:27

<u>Itt járt az igazi lappföldi Mikulás</u>

<b>Veszprém</b> - A Kossuth iskola diákjai finn dalokkal várták az Óváros téren Joulupukkit, a lappföldi Mikulást.

Varga Domokos Péter

Ám ezúttal nemcsak hozott ajándékokat, de kapott is. Debreczenyi János polgármester veszprémi tekercset adott át neki, rajta Györgydeák György a várost ábrázoló grafikáival. Az igazi Mikulás eredeti hazájából, a havas északról látogatott el tegnap a megyébe. Útja nem teljesen véletlenül vezetett a nagyvilágban pontosan errefelé, régi barátai hívták meg.

Járt már korábban is a megyében Joulupukki, a Kukkantó Baráti Kör és a Magyar-Finn Baráti Kör, valamint a lappföldi testvérvárosi kapcsolatokat ápoló veszprémi önkormányzat meghívására. A finn Mikulás Pápán és Ajkán kezdte megyei munkanapját , majd kora délután érkezett Veszprémbe. Az Óváros téren felépítették számára a Mikulás-várost. 

Mielőtt a sok száz óvodás és kisiskolás belépett volna a Mikulás birodalmába, mindegyikőjük egy kis, piros zacskót kapott, melybe az ajándékokat gyűjthette. A gyerekek fenyőösvényen haladtak egyre beljebb, körülöttük jégcsapok és sarki fényt idéző füzérek lógtak. Az egyes állomásokon veszprémi vállalkozók jóvoltából különböző ajándékokat kaptak, gyümölcsöket, édességeket, valamint a Kukkantó Baráti Kör könyvjelzőjét. 

A Mikulás elé a Jóság kapuján át lehetett belépni. Itt üdvözölték a gyerekek a havas északról érkezett vándort, többen együtt fényképezkedtek vele, hogy soha ne felejtsék el az igazi Mikulást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!