Belföld

2008.01.09. 03:26

<u>Átverték a bankot</u>

<b>Tapolca</b> - A városi ügyészség 17 személy ellen emelt vádat, akik csalással és okirat-hamisítással jutottak banki hitelekhez. A tárgyalás kedden kezdődött.

Mátételki András

A vádlottak közül öten az OTP Garancia Biztosítónál dolgoztak. Az ügyész által ismertetett vádirat szerint 16 esetben vettek fel 500 ezer forintot mások nevében a sümegi OTP-fióknál. A társaság a bűncselekmények elkövetése idején, 2005 júliusától novemberig a keszthelyi fiókban is megfordult, egy-egy alkalommal felkeresték a K&h Bankot és a Budapest Bankot is. 

A vádlottak közül többen arra "szakosodtak" , hogy rávegyenek másokat, adják a nevüket a hitel felvételéhez, amiért 10-50 ezer forintot kaptak. Olyanok is voltak, akik maguk jelentkeztek a csalóknál, bizonyos összeg ellenében. A vádlottak az OTP Zrt.-nek 7,8 millió forintos, a KH Banknak 464 ezer forintos kárt okoztak. 

Az ügyészség N. Szabolcsot többek között jelentős kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja. Társai - a vád szerint - többrendbeli, a csalás különböző minősített eseteit, valamint köz- és magánokirat-hamisítás bűntettét követték el. Tegnap a bíróság öt vádlottat hallgatott meg. N. Szabolcs kórházi igazolást küldött, miszerint hétfőn felvették a sümegi pszichiátriai osztályra. Többen már előre beteget jelentettek, ezért a tárgyalás várhatóan elhúzódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!