Belföld

2008.01.16. 14:40

<u>Az államfő ismét javaslatot tett az ombudsmanokra</u>

<b>Budapest</b> - Sólyom László köztársasági elnök ismét javaslatot tett a két hiányzó ombudsman személyére – Zombor Ferencet és Fülöp Sándort jelölte adatvédelmi, illetve a jövő nemzedékek ombudsmanjának.

nincs nev

Az ombudsman-jelöltekről december 17-én szavazott először a parlament, akkor Sólyom László egyik jelöltje sem kapta meg a szükséges támogatást, az országgyűlés kétharmadának szavazatát. Az adatvédelmi ombudsmani posztra javasolt Péterfalvi Attilára 207 igen és 143 nem szavazat, a jövő nemzedékek parlamenti biztosának tisztségére jelölt Nagy Boldizsárra viszont csak 98 igen és 245 nem szavazat érkezett.

 Az államfő Zombor Ferencet adatvédelmi, Fülöp Sándort pedig a jövő nemzedékek ombudsmanjának jelölte. Sólyom László a parlamenti pártok frakcióvezetőinek jelenlétében ismertette döntését a Sándor-palotában. Úgy fogalmazott: a két jelöltet mind szakmailag, mind emberileg alkalmasnak tartja a poszt betöltésére.

Forrás: Index.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!