Belföld

2008.01.30. 03:29

<u>Fizet a biztosító?</u>

<b>Megyei körkép</b> - Sok kárt okozott a vasárnapi szélvihar. Több helyen megbontotta a tetőszerkezeteket, de a gyakori áramkimaradások is tönkretehettek eszközöket. A viharkárok megtérítését a biztosítóktól várhatjuk.

Varga Ibolya

A területünkön működő áramszolgáltató társaságtól megtudtuk, hogy ők nem vállalnak felelősséget a vihar miatti áramkimaradás okoz- ta meghibásodásokért. Más esetben, ha okolhatók lehetnek a kár bekövetkeztéért, írásban kell kártérítést kérni.

A megyében működő biztosítótársaságoknál százával jelentkeznek az ügyfelek. Az Allianz Hungáriához eddig országosan 1290 kárbejelentés érkezett. A hétvégi vihar épületek tetőszerkezetében, vakolatában és kéményekben okozott kárt, emellett néhány gépjárművet is megrongált. Az első felmérések alapján az ipari és lakossági vagyoni kár körülbelül 130 millió forint, ebből gépjárművekben közel hétmillió forintos kár keletkezett. A károk számát tekintve a közép- és nyugat-dunántú- li régiót sújtotta leginkább a vihar, a legtöbb bejelentés Veszprémből, Székesfehérvárról és Bicskéről érkezett. Ugyancsak sok bejelentés jött Győrből és Sopronból. A károk felmérése és az adatok feldolgozása folyamatos, a lehető leggyorsabban megtérítik a károkat. A kisebb összegű lakás- és lakóközösségi viharkárok esetében telefonos kárrendezéssel is kiváltható a helyszíni szakértői szemle. A kárrendezés ezzel a módszerrel gyorsabb, hiszen a kárbejelentést, majd a kárszakértői telefonos egyeztetést követően, akár egy nap alatt folyósítható a kártérítés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!