Belföld

2008.01.07. 03:27

<u>Partnerség és együttműködés</u>

<b>Veszprém</b> - Reméljük, az idei esztendő a tavalyinál könnyebb, sikeresebb és eredményesebb lesz, fogalmazták meg a hagyományos újév-köszöntő fogadás ünnepi szónokai szombaton délben, a Pannon Egyetem aulájában.

Balla Emőke

Egy évben egyszer kell egy nap, amikor megbeszélhetjük a dolgainkat, visszatekinthetünk az elmúlt évre. A Pannon Egyetem újév-köszöntő fogadásán nagyon sokan együtt ünnepeltek.

A jeles alkalomra eljöttek országgyűlési képviselők, polgármesterek, megyei és városi intézmények vezetői, vállalatok és cégek irányítói, a tudományos és kulturális élet szereplői. A több száz vendéget elsőként Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte, aki bejelentette: a közgyűlés döntése alapján a megye a volt gyermekkórház épületét használatba adja a Pannon Egyetemnek, hogy az a kutatásfejlesztési és innovációs tevékenységét még magasabb szintre emelje. 

Dr. Rédey Ákos,
az egyetem rektora köszönetét kifejezve elmondta, az ott épülő tudáscentrum régiós, megyei és városi célokat szolgál. Beszédét az intézmény monogramjának betűi köré csoportosította: legfontosabb a partnerség és az együttműködés. Az egyetem elkötelezett a minőség iránt, megállja helyét a versenyben.

Debreczenyi János polgármester szólt az egyetemmel való szoros kapcsolatról, majd több türelemre, toleranciára, figyelemre, példaadásra buzdította a vendégeket. A színpadon külön köszöntötte a Polinszky-díjas Melles Árpádot, a Balluff Elektronikai Kft. igazgatóját, akit egy Kínában felépítendő gyár indításával, koordinálásával bíztak meg. Mészáros Ernő akadémikus, a Veab elnöke a tudomány és az oktatás fontosságát hangsúlyozta; az ország jövője, annak felvirágzása e kettő támogatásán múlik.

Az újév-köszöntő fogadáson hagyomány, hogy egy-egy fiatal tehetséges művész vagy együttes mutatkozik be, idén a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola harsonakvartettjét hallhattuk. A jó hangulatról a légierő zenekara gondoskodott, Katona János vezényletével és Mártony Zsuzsanna közreműködésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!