Belföld

2008.01.28. 03:27

<u>Téltemetés karnevállal</u>

<b>Tihany</b> - Már hagyományossá vált karnevállal, jelmezes felvonulással, fánkkal, tánccal és sok-sok vidámsággal temették szombaton a tihanyiak a telet.

PLT

Rózsa Éva, a művelődési ház igazgatónője mindent megtett a jó hangulat érdekében. Szervezésében a forralt borral, trombitákkal felszerelkezett tömeg vidámsággal próbálta elkergetni a borús, hideg telet. A nyitórendezvény, a Mesekocsi Színház Didergő király című előadása remek szórakozást kínált.

Mindeközben sorban érkeztek a zsíros kenyerek és a farsangi fánkok, és amikor a nap lement a Belső-tó fölött, elindult a trombitáló, álarcos, vidám menet a Visszhang-dombra. Mivel a hagyományok szerint farsang volt a lakodalmak időszaka, a dombtetőn egy jelképes esküvői szertartás keretében összeadtak egy fiatal fiút és egy neki tetsző leányt. 

A menyegző után máglyát gyújtottak, amin elégették a kiszebábut, hogy ezzel űzzék el a gonoszt. Ezután kezdetét vette a mulatság. Megválasztották az idei fánkkirálynőt, a zsíros deszka bajnokát, valamint jutalmazták a legjobb jelmezeket is.

A jó hangulatról az ízletes ételek készítőin kívül a tihanyi borosgazdák által behozott finom helyi borok is gondoskodtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!