Belföld

2008.04.19. 02:27

<u>Fél évszázad fényképekben</u>

<b>Veszprém</b> - Pénteken nyílt meg az a nagyszabású kiállítás az állatkertben, amely az intézmény elmúlt ötven évét dolgozza fel képekben, dokumentumokban.

Németh F. Bernadett

A tárlat a Kittenberger növény- és vadaspark trópusi házának fogadótermében kapott helyet. Összeállítását hosszú előkészítő munka előzte meg, melynek része volt az is, hogy bárki elküldhette saját fotóját, személyes élményét az állatkerttel kapcsolatban.

Sok értékes és érdekes fénykép, dokumentum került így az állatkerthez.

A kiállítás másik része a Veszprémi Megyei Múzeumok Igazgatóságától, az Eötvös Károly Megyei Könyvtártól, az Építőipari Múzeumtól, a Naplótól, az mti-től, a Veszprém TV-től, a megyei levéltártól, a Vetési gimnáziumtól, a Skicc Kft.-től és a Molnár fotóstúdiótól gyűlt össze.

A kiállításon minden kor-osztálynak érdemes végigsétálnia: azoknak, akik régi látogatói az állatkertnek, és ráismernek egykori kedvenceikre, és azoknak is, akik még nem ismerik a zoo hőskorát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!