Belföld

2008.04.21. 10:18

<u>Nyolcvanezren a bringás felvonuláson</u>

<b>Budapest</b> - Rekord számú, a szervezők szerint, 80 ezer résztvevővel tartották meg a Critical Mass kerékpáros felvonulást vasárnap a fővárosban, akik a kerékpározás népszerűsítéséért, a várost érő forgalmi terhelés és levegőszennyezés csökkentéséért demonstráltak.

nincs nev

A felvonulók fél ötkor indultak el a Deák térről, köztük mindenféle kerékpárossal, a profiktól a hétvégi biciklistáig, az unokától a nagymamáig. Többen érkeztek görkorcsolyával, egykerekűvel, rollerrel, triciklivel és tandemmel is – közli az Origo. 

A demonstrálókat Hollandia budapesti nagykövete, Ronald Alexander Mollinger indította útjára. Azért ő, mert Hollandia, Európa szerte az élen járva, már évtizedekkel ezelőtt biztosította a kerékpározás biztonságos feltételeit. 

A Critical Mass Budapest egy alkalmi kerékpáros felvonulásnak indult 2004-ben, azóta egyre népszerűbbé vált és évente kétszer rendezik meg, alkalmanként több tízezer résztvevővel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!