Belföld

2008.08.29. 11:11

824 LCD-televíziót akartak ellopni

Egy <b>jászfényszarui</b> telephelyről egy kamionnyi LCD-televíziót próbált Szlovákiába csempészni egy háromfős banda. Az egyik tolvaj egy közúti ellenőrzésen bukott le, de társai is hamar rendőrkézre kerültek.

Deák Dóra

A rendőrök által ellenőrzött teherautón összesen 824 darab LCD-képernyős televízió volt, s az igazoltatás során kiderült,
a milliós szállítmánnyal nem a rendeltetési hely felé robog a sofőr. 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rakományt eredetileg felvevő férfi  - akire Szlovákiában hátrakötözött kézzel találtak rá - feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, akik elmondása szerint fegyverrel kényszeríttették a rakomány átadására. 

Az ellenőrzés során lebukott sofőr beismerte, hogy társaival közösen lopták el a szállítmányt oly módon, hogy a rakományt a szlovák határ közelében egyszerűen átkapcsolták egy másik vontatóra, s rablás látszatát keltve megkötözték társukat.

A rendőrök rövid időn belül elfogtak a banda tagjait, akik elismerték a bűncselekmény elkövetését, s ellen különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntett miatt eljárás indult.


Forrás: HVG, Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!