Belföld

2008.09.03. 02:27

<u>A második havi bérlet ingyen</u>

<b>Bakonyszentlászló</b> - Megtartotta első ügyvivői ülését a Bakony Vasútszövetség. Véleményezték a menetrendet és kedvezményes diákbérletről döntöttek.

Németh F. Bernadett

Az ügyvivői testület bakonyszentlászlói első ülésén meghatározta a cselekvési tervét: milyen ügyekben mit terveznek tenni a bakonyi vasútvonal fennmaradása érdekében. Véleményezték a 2009-es menetrendet, és úgy találták, hogy a stratégiai irány jó.

Mindössze két vonalpárnál tettek kifogást. Decembertől napi öt vonatpár közlekedik Győr és Veszprém között, s ebből négy közvetlen járat, várakozás nélkül. 

Kedvező változás, hogy az utolsó vonat a mostani 16 órával szemben este hétkor indul el Győrbe, így a turisták is tervezhetnek a két megyeszékhely között programot.

A bakonyi vasútvonal felső szakaszán kedvezményes diákbérletet kínálnak, amit egyelőre a győri Reflex környezetvédő egyesület bonyolít. 

Az a zirci diák, aki havibérletet vált, a következő havi bérletét ingyen kapja. Ehhez annyit kell csak tennie, hogy a havijegy vásárlásáról szóló számlát elküldi a Reflexnek, ahonnan megkapja a következő havi bérletet.

Az ügyvivői testület szót váltott a vasútvonal infrastrukturális fejlesztéséről is. A szükséges pályázati források felkutatása után lehetővé válna az eplényi állomás fejlesztése, és ahol kell, magasperon építése. Szükség lenne marketingre is, ennek keretében hamarosan elkészül a vas-útvonal honlapja.

Időközben zajlik a vasútvonal ideiglenes műemléki védettség alá helyezésének meghosszabbítása. Bödecs Barna, a szövetség elnöke remélte, hogy sikerül elérni a teljes műemléki védettséget. 

Ezt a szakhatóság is támogatja. Várhatóan tavasszal nyújtják be az erről szóló javaslatukat, s ha minden jól megy, nyáron megkaphatja a vasútvonal a műemléki védettséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!