Belföld

2008.09.10. 09:17

<u>Gyanúsítják a cigány önkormányzat elnökét</u>

<b>Budapest</b> - Gyanúsítottként hallgatták ki <em>Kolompár Orbánt</em>, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetőjét - olvashatjuk a Népszava Online-on. A Vám- és pénzügyőrség gyanúja szerint meglovasított 13 millió forintnyi, munkahelyteremtésre szánt állami támogatást.

nincs nev

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt hallgatta ki gyanúsítottként Kolompárt, feleségét és egyik rokonát a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Nyomozó Hivatala július 1-jén.

Az OCÖ elnöke által irányított kiskunmajsai illetőségű Roma Kisebbségi Érdekképviseleti Szervezet nem tud elszámolni több mint 13 millió forintnyi állami támogatással. A nyomozó hivatal tavaly augusztusban rendelte el a nyomozást, amely sokáig ismeretlen tettes ellen folyt.

Kolompár Orbán nem nyilatkozik meggyanúsításáról az eljárás végéig, mely egy-két hónapon belül lezárulhat. Az ügy miatt azonban nem mond le az elnöki posztról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!