Belföld

2008.09.03. 09:50

<u>Gyurcsány tárgyalást ajánlott az SZDSZ-nek</u>

<b>Budapest</b> - Az MSZP elnökeként keddi sajtótájékoztatójában tárgyalást ajánlott az SZDSZ-nek <em>Gyurcsány Ferenc</em>. Cserébe egy ésszerű kompromisszumért adó- illetve költségvetési kérdésekben, nem zárta ki a kormányfői posztról történő esetleges lemondását sem.

nincs nev

Horn Gábor ügyvivő szerint hajlandóak egyeztetni, a volt koalíciós partner pénteken ad választ. Gyurcsány arról kíván tárgyalni az SZDSZ-szel, hogyan tudják a mainál szélesebb együttműködésben a parlamentben, esetleg a kormányban szolgálni Magyarországot - olvasható a Népszava Online-on. 

Elmondta azt is, hogy adóprogramján hajlandó változtatni bizonyos elvek mentén. Személyi kérdésekről is hajlandó tárgyalni, de csak akkor látja ezt érdemesnek, ha már van megállapodás a programról. 

A kormányfő normálisnak tartja, hogy az adóügyek kapcsán vita van egy liberális és egy szocialista párt között. Véleménye szerint mindent meg kell beszélni. 

A FIDESZ azonban úgy gondolja, hogy minél hosszabb a kormány agóniája, annál rosszabb helyzetben van az ország, hiszen az elmúlt hat hónapban az ügyben nem született érdemi döntés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!