Belföld

2008.09.24. 18:43

<u>Jövőre 2,4 százalékos reálbér növekedés</u>

<b>Budapest</b> - A kormány 3 százalékos GDP növekedés, 4,3 százalékos infláció mellett tervezi a jövő évi költségvetést - jelentette be szerdán <i>Veres János</i> pénzügyminiszter. A Fidesz szerint a költségvetés tervezete nem reagál megfelelően a világgazdaság kihívásaira.

nincs nev

A pénzügyminiszter elmondta: a jövő évi költségvetés az egyensúly megőrzése és megtartása jegyében készült, jelentős tartalékokkal. Az egy főre eső reálbér jövőre 2,4 százalékkal nő, a nyugdíjakra 5,6 százalékkal nagyobb összeget fordítanak, a családtámogatások pedig az infláció mértékében, azaz 4,3 százalékkal emelkednek 2009-ben - írja a Népszava. 

Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerint a 2009-es költségvetés tervezete nem ad választ a világgazdaság kihívásaira. A volt pénzügyminiszter szerint a kihívásokra részben adócsökkentéssel, részben az üzleti bizalmat erősítő lépésekkel kellene reagálni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!