Belföld

2008.09.24. 04:41

<u>Nincs visszaút a koalícióba</u>

<b>Budapest</b> - Nincs visszaút a koalícióba, de együttműködés lehetséges - így foglalható össze a keddi MSZP-SZDSZ csúcs. A szabaddemokratáknak továbbra is gondjuk van a miniszterelnök hitelességével, de értelmes kérdésekben készek a tárgyalásokra – adta hírül az MR1-Kossuth Rádió.

nincs nev

Gyurcsány Ferenc örül, hogy tartalmi kérdésekről beszélhettek. Leginkább abban ért egyet az MSZP és az SZDSZ, hogy legyen költségvetési kiadási plafon, hiszen mindkét párt feszes, szigorú költségvetést akar. Egy másik liberális javaslatra is nyitott volt az MSZP: ez pedig az, hogy a szociális rendszerben vegyék figyelembe a rászorultsági elvet. 

A többi kérdésben azonban nem értenek egyet. Az SZDSZ szerint át kellene gondolni a nyugdíjrendszert. Fodor Gábor megismételte, a jelenlegi formájában az SZDSZ nem támogatja az adótörvényt, a Robin Hood adót pedig kifejezetten ellenzik. Véleményük szerint az egykulcsos adórendszer felé kellene elmozdulni. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, az adókérdésnél társadalompolitikára is figyelni kell. Abban bízik, hogy a Robin Hood adót elfogadja az országgyűlés.

 A vezetői szintű találkozóknak egyelőre vége. Az MSZP és az SZDSZ szakértői szinten, valamint a parlamentben egyeztetnek tovább.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!