Belföld

2008.09.11. 13:35

<u>Pácban a Zalabaromfi</u>

<b>Zalaegerszeg</b> - A CIB Bank Zrt. szeptember 1-jén minden előzetes értesítés nélkül zárolta a Zalabaromfi Szárnyas Zrt. és a Zalabaromfi Kereskedőház Zrt. számláit. A cég emiatt sem a 650 dolgozójának, sem a beszállítóknak nem tud fizetni.

Deák Dóra

A cégcsoport számlájára érkező árbevételekhez való hozzáférést a bank megakadályozta, s ezzel a vezetőség szerint a CIB megszegte a bankszámla-vezetési szerződést, hiszen a hitelintézet felé nem volt lejárt fizetési kötelezettségük.

A CIB a történtekre semmiféle magyarázattal nem szolgált, sőt, a banki ügyintézést, még az egyenleg lekérdezést is letiltotta a cég felé, aki ezáltal ellehetetlenül, hiszen nem tudja kifizetni a több mint 50 millió forint összegű munkabért 652 dolgozójának.

 Ha a helyzet hamarosan nem oldódik meg, akkor vége lehet a Zalabaromfinak, hiszen a beszállítók követeléseit sem tudják teljesíteni, így elveszthetik patrnereiket. 

A NOL információi szerint Nemes Imre vezérigazgató ma délutánra munkásgyűlést hívott össze, ahol a dolgozók előtt ismerteti majd a helyzetet. A dolgozók is demonstrációra készülnek a CIB Bank zalaegerszegi fiókja előtt. 

A vezérigazgató közleményéből kiderül: a cégcsoport panaszt nyújt be a PSZÁF és a Magyar Bankszövetség felé, és megindítja a kártérítési pert a bank tevékenysége miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!