Belföld

2008.09.23. 19:20

<u>Saját magát rabolta el</u>

<b>Székesfehérvár</b> - Zaklatott hangú gyereklány kért segítséget telefonon a rendőrség ügyeletétől: a lányka bejelentésében elmondta, hogy ismeretlenek autóba tuszkolták, s egy erdős részre vitték. Később kiderült, saját magát "rabolta el" , majd kötözte fához. Nem akart iskolába menni...

nincs nev

A Fejér megyei rendőrök nagy erőkkel láttak a gyerek felkutatásához és röviddel a bejelentést követően meg is találták. Néhány óra elteltével azonban kiderült, hogy a fejlett képzelőerővel megáldott tinilány egyszerűen csak nem akart iskolába menni, azért találta ki az egész hazugságot - közölte a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

A feltett kérdésekre meglehetősen ellentmondásos válaszokat adott a lány, azonban az általa megadott paraméterek alapján sejteni lehetett, hogy a Palotavárosi tavak környékén kell keresni. A bejelentés nyomán riasztott járőrök egy csoportja nem sokkal később meg is találta a valamivel több, mint 14 éves lánykát a tavak mögött egy fához kötözve. Törökülésben ült és fogta a telefonját. 

A járőrök mentőt hívtak a fiatal lányhoz, aki e közben elmesélte, hogy mi történt. Ezúttal azonban már a reggeli időpontot adta meg elrablásának időpontjául. A kórházban zaklatottságára és kimerültségére tekintettel megfigyelés alá helyezték. 

A nyomozóknak a rendelkezésre álló adatok alapján azonban az volt a meggyőződésük, hogy a lány elmondásában nem egy helyen, de sok minden sántít. A pszichológus véleményét figyelembe véve, a lányt édesanyja jelenlétében ismételten meghallgatták és szembesítették azokkal a tényekkel, amelyek a nyomozók szerint nem állták meg a helyüket vallomásában. A fiatal lány az elhangzottak hatására töredelmesen bevallotta, hogy kitalálta az egész történetet, mert nem akart iskolába menni. Megelőző éjjel egy barátjánál töltötte az éjszakát, majd se nem haza, se nem az iskolába vette az útját, hanem a Palotavárosi tavakhoz ment és egy talált bőrszíj segítségével odakötözte magát a fához, majd úgy tett, mintha kiszabadította volna zsebéből a telefont és segítséget hívott. A kislány elmondta a nyomozóknak, hogy mennyire megbánta, amit tett. 

Tekintettel arra, hogy nem történt bűncselekmény, a bejelentés egyértelműen valótlannak bizonyult, az eljárás egyidejű megszüntetése mellett a hatóság félrevezetése vétség gyanúja miatt keletkezett iratokat az Ügyészségi Nyomozóhivatalnak továbbítják a székesfehérvári nyomozók, egy további eljárás lefolytatására - közölte a Dunaújvárosi Hírlap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!