Belföld

2008.09.24. 14:55

<u>Távhőtámogatás novembertől</u>

<b>Budapest</b> - Szerdán a kormány elfogadta a távhő-kompenzációról szóló rendeletet, amelynek eredménye már a novemberi számlában megjelenik.

nincs nev

A novemberi számlában jelenik meg először a távhőtámogatás, várhatóan külön igénylés nélkül. Az új rendszer október 1-jén lép hatályba, ezt követően a szolgáltatók a kiadott számlákban érvényesítik először az új támogatási rendszert. 

Az új támogatási rendszerben minden érintett háztartás kap támogatást, azok is, amelyeknek eddig szociális alapon nem járt. Ez a fűtési szezon hat hónapjára 1150 forintos kompenzációt jelent havonta. 

A kormányrendelet e csoporton kívül négy kategóriát határoz meg. Az ide tartozók fogyasztás alapú támogatásban részesülnek majd. A legszegényebbek - ahol a fogyasztási egységre jutó jövedelem nem éri el a 57 ezer forintot - gigajoule-onként 2184 forintot kapnak. Ez az összeg kategóriánként arányosan csökken az öregségi nyugdíjminimumhoz viszonyítva - közölte a Népszava.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!