Belföld

2008.09.13. 06:58

<u>Több, mint egyszerű lehallgatási botrány</u>

<b>Budapest</b> - <em>Csányi Sándor</em>, az OTP elnök-vezérigazgatója elismerte, hogy az ő hangja is hallható azon a felvételen, amit <em>Dávid Ibolya</em> adott át a hatóságoknak tegnap a néhány napja kirobbant titkos, információgyűjtésre létrehozott hálózat ügyében. A bankelnököt azzal keresték meg, hogy gyűjtsön terhelő adatokat az MDF elnökéről.

nincs nev

Csányi Sándor elmondása szerint az OTP csak őrző-védő feladatokra szerződött a telefonáló cégével, és végül nem is találkoztak. 

A hangfelvételen a telefonáló megbízóként Stumpf Istvánt, az Orbán kormány volt kancelláriaminiszterét említette. Stumpf szemenszedett hazugságnak nevezte a Magyar Televízió esti műsorában, hogy köze lenne az ügyhöz és jogi lépéseket tervez.

Almássy Kornél, az MDF alelnöke is érintett lehet az ügyben – véli Dávid Ibolya, akinek pártbeli kihívója elismerte, hogy találkozott az adatlopási ügyben érintett vállalkozás vezetőjével. Elmondása szerint azonban csupán saját lakását akarta átvizsgáltatni – adta hírül az MR1-Kossuth Rádió.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!