Belföld

2009.01.30. 10:25

Közmunka és társai, pénzek

A közhasznú munka, a közmunka és a most kezdôdô közfoglalkoztatás közötti különbségtétel okoz némi gondot az érintetteknek, de talán másoknak is. Az Út a munkához program keretében az eddigi rendszeres szociális segélyezettek egy részét kívánják visszavinni a munka világába.

Nagy Terka

Ezt a programot az önkormányzatok bonyolítják. Mindez nem érinti a munkaügyi szervezetek által kezelt másik két munkaügyi eszközt. Ezek a regisztrált álláskeresôket érintik. 

A közhasznú foglalkoztatás odaítélésérôl a munkaügyi kirendeltségek döntenek az önkormányzatok, civil szervezetek kérésére. Más kategória a közmunka. Erre pályázatokat a minisztérium Közmunka Tanácsa ír ki, a pályázókkal a minisztérium köt szerzôdést, és ô a finanszírozó is. 

A Velencei- tó környékén májustól ôszig hetvenen dolgoztak idegenforgalmi közmunka keretében a part, az utak környékének, a parkoknak a rendbetételén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!