Belföld

2009.01.17. 03:28

Vádolják Czaun Jánost

<strong>Balatonfüred</strong> - Vádemelési javaslattal küldte át a Balatonfüredi Rendőrkapitányság a <em>Czaun János</em> veszprémi alpolgármester hivatali autóhasználata ügyében indított nyomozás iratait a Székesfehérvári Városi Ügyészségnek.

Varga Domokos Péter

A Napló 2007. november 16-án adott hírt arról, hogy egy büntetőfeljelentés nyomán vizsgálja a rendőrség Veszprém egyik alpolgármestere, Czaun János hivatali gépkocsihasználatának jo-gosságát és szabályosságát. 

Az üggyel kapcsolatban a veszprémi kapitányság elfogultságot jelentett be, ezért a megyei rendőrfőkapitány a füredi kapitányságot jelölte ki a nyomozásra. Lapunknak tegnap a füredi kapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta, az elmúlt több mint egy év folyamán alapos nyomozást folytattak. 

A nyomozati határidőt a felügyeletet ellátó fehérvári városi ügyészség többször is meghosszabbította.

- Befejezték a nyomozást - közölte Biró Barna, a nyomozati iratokat átküldték a fehérvári ügyészségre. Egyrendbeli, folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségének megalapozott gyanúját, valamint egyrendbeli, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés vétségének megalapozott gyanúját fogalmazták meg a vádemelési javaslatban.

A bűnügyi osztályvezető hozzátette, az ügyészség dönt arról, a rendőrség által feltárt bizonyítékok alapján emel-e vádat Czaun János veszprémi alpolgármester ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!