Belföld

2009.02.27. 03:27

Pápa Város Díszoklevele - Támogatják a hazaiakat

<b>Pápa</b> - Zárt ülésen döntöttek a városatyák Pápa Város Díszoklevelének kitüntetettjeiről. Az elismeréseket idén <em>Vathy Zsuzsa</em> író, <em>H. Szabó Lajos</em> helytörténész, <em>Kövy Zsolt</em> református lelkész, volt alpolgármester és <em>Zsuffa Levente</em>, Kovászna volt polgármestere kapják a március 15-ei városi ünnepségen.

Nagy Imre

A napirendi pontot követő nyílt ülés legfontosabb témája az idei költségvetési rendelet-tervezet jóváhagyása volt. A szocialista képviselők által benyújtott módosító indítványokat leszavazta a testület, és végül 15 igen és 7 tartózkodás mellett elfogadták a 2009. évi büdzsét. 

Dr. Kovács Zoltán
polgármester szerint a költségvetés biztosítja az intézményi szféra működését. Sem létszámleépítést, sem intézmény-összevonásokat nem tervez az önkormányzat, annak ellenére sem, hogy a karcsúsítás miatt az önként vállalt feladatok minőségi ellátása csorbulhat a közeljövőben. 

Fejlesztésre, beruházásokra a közel 11 milliárdos költségvetésben 2,3 milliárd forint jut, és többek közt 50 millióval támogatják - pályázatok formájában - a vállalkozásokat is. Közel ennyit kaphat a város futballcsapata is, ha az idei évben jól tel- jesít.

A képviselők elfogadták Németh Tamás tűzoltóparancsnok - a tavalyi évet összefoglaló - beszámolóját. Az ülés vegyes ügyek tárgyalásával ért véget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!