Belföld

2009.02.24. 03:29

Péti Nitrogénművek - Felfűtik a gyárat

<b>Pétfürdő</b> - Tegnap reggel megkezdték az üzemek újraindítását a Péti Nitrogénművek Zrt.-nél. Az első termékek legkorábban pénteken gördülhetnek le a szalagokról. Ezzel ki tudják elégíteni a vevői igényeket.

Varga Ibolya

Bige László, a társaság tulajdonosa győzelemnek érzi az újraindítást, mert az utób- bi időben többen, különböző módszerekkel igyekeztek akadályozni a munkát és rossz hírét keltették a már csak- nem nyolcvanéves gyárnak. 

A földgázt egy osztrák szolgáltatótól vásárolják, amelyik az első perctől pontosan teljesíti a szerződésben foglalt elvárásokat. A tulajdonos azt tartja a legnagyobb sikernek, hogy az október közepén elrendelt gyártási szünet óta folyamatosan, teljes fizetéssel alkalmazni tudták mind a 600 dolgozójukat. 

A szünet és az akadályoztatások ellenére a Nitrogénművek a tavalyi évet minden korábbit meghaladó eredményességgel zárta. 

Attól sem félnek, hogy a jövőben csökken a termékeik iránti igény, mert itthon és a környező országokban egyaránt nagyon keresettek, a vevők visszajelzései szerint árban és minőségben versenyképesek a műtrágyáik, a beruházásaiknak köszönhetően kevéssé terhelik meg a környezetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!