Belföld

2009.02.12. 03:27

Várpalotai városszépítés - Közösen a vállalkozókkal

<b>Várpalota</b> - A város fejlesztési terveiről, leendő beruházásairól kaphattak tájékoztatást a helyi vállalkozók egy tegnap esti fórumon.

Szabó Péter Dániel

Az egyeztetést, amelyet a polgármesteri hivatal tanácstermében tartottak, Németh Árpád polgármester kezdeményezte, annak érdekében, hogy a város építőipari kivitelezésben érdekelt vállalkozói hiteles forrásból tájékozódhassanak Várpalota fejlesztési projektjeiről.

A megjelent vállalkozóknak bemutatott prezentáció során megemlítették a város nyertes pályázatait, így a várpalotai vár felújítására elnyert 624 millió forintot, a szociális városrehabilitációs pályázat első fordulójában történt eredményes szereplést, amelynek eredményeként a második fordulóban 582,5 millió forint támogatás elnyerésére van kilátás. 

Az emelt szintű járóbeteg-szakellátási központ kialakítása - mint kiértékelés alatt lévő pályázat - éppúgy szóba került a tájékoztatón, mint örömteli aktualitásként a várpalotai Ringató Bölcsőde kapacitásbővítő felújítása, amely épp a tájékoztató napján nyert mintegy 80 millió forintos támogatást.

A vállalkozói fórum részeként ifj. dr. Harcos Gábor ügyvéd és dr. Lassu Veronika tájékoztatta a megjelent cégvezetőket a konzorciumok alakításának általános jogi feltételeiről, mint a vállalkozások együttműködésének lehetséges módjáról.

A tájékoztató kedvező fogadtatására való tekintettel a jelenlévők a hasonló, nyílt hangvételű rendezvények folytatásában állapodtak meg, az önkormányzat és a helyi vállalkozók intenzív kapcsolattartása érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!