Belföld

2009.03.16. 03:26

Az összefogás jelképe

<b>Balatonfűzfő</b> - 1848. március 15-e közös nemzeti kincsünk, az összefogás jelképe. Aki igazi hazafi, ezekben a napokban nem azt keresi, ami elválaszt, hanem azt, ami erősít, összeköt - hangsúlyozta ünnepi beszédében <em>Pál Béla</em> vasárnap a kisváros ünnepségén.

Győrffy Árpád

A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke szerint a dolgoknak úgy kellene lenniük, hogy előbb vagyunk magyarok és csak utána konzervatívok, szabadelvűek vagy éppen szociáldemokraták. 

Úgy vélte, hogy mára mindaz teljesült, amiért 1848 hősei vérüket áldozták, Magyarország független, szabad ország lett, újra Európához tartozunk. Mindezt azokkal a fűzfői fejlesztési programokkal is alátámasztotta, melyek megvalósításához jelentős uniós támogatást nyert a város. 

Ma nem a külső elnyomással, hanem saját széthúzásunkkal kell megküzdenünk. Összefogásra van szükség, ami nem jelenti azt, hogy mindenben egyetértünk, hanem azt, hogy van néhány fontos és szent dolog, amiben egyet kell értenünk. 

Új politikára és új Magyarországra van szükség, rosszkedvünk tele után végre legyen tavasz a fejekben és a lelkekben is! - hangsúlyozta a szónok.

Az országzászló előtti téren jelentős érdeklődés mellett megtartott ünnepségen műsort adtak a város óvodásai, fellépett az Irinyi iskola fúvószenekara, Balatonfűzfő Város Vegyeskara, a Balaton Dalkör, a Fűzfői Hagyományőrző és Nosztalgia Táncklub, jelenetet adott elő az Öveges Szakképző Iskola és Gimnázium diákjainak csoportja. 

Az ünnepség zárásaként az önkormányzat és a településen működő intézmények, szervezetek képviselői a forradalomra emlékezve megkoszorúzták az országzászlót és virágot helyeztek el a mellette álló kopjafa alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!