Belföld

2009.03.12. 11:28

Cozma-gyilkosság - Ki látható a videón? (frissítve)

<b>Veszprém</b> - A rendőrség lefoglalta a Cozma-gyilkosság éjszakáján a Patrióta lokálban készült videofelvételeket, az azokon szereplő személyeket azonosították és tanúként kihallgatták - közölte a megyei rendőr-főkapitányság érdeklődésünkre.

Nagy Terka

A felvételek segítettek rekonstruálni a február 8-án hajnalban történteket, és ezt a nyomozás során folyamatosan összevetik a tanú- és gyanúsítotti vallomásokban elhangzottakkal. 

Azonban sem a nyomozás során eddig körvonalazódott információkat, sem a tanú- és gyanúsítotti vallomások tartalmát nem kívánják nyilvánosságra hozni.

A főkapitányságot azután kerestük meg kérdéseinkkel, hogy román, illetve hazai hírportálokon is fellelhető egy olyan, a Patrióta lokálban készült videofelvétel, amelyen a lépcsőkön lefelé halad B. Tamás, aki felismerhető a képen. 

Egy román országos sportnapilap szombati számában jelent meg az az összeállítás, ami összefüggésbe hozza a férfit a bűncselekménnyel. 

A férfi ügyvédnője hétfőn cáfolta a lapban megjelent állításokat, többek között azt, hogy B. Tamás egy helyiségben tartózkodott volna Cozmával, ugyanis ő a szórakozóhely egy egész más, két szinttel feljebb található részén volt. 

Tegnap megkeresésünkre az ügyvédnő elismerte, hogy a felvételen valóban B. Tamás látható. 

Ahogyan azt már a rendőrségi kihallgatásán is elmondta, szándékában állt az alagsori diszkóban szórakozni, ezért is ment lefelé a lépcsőn, azonban a tömeget meglátva visszafordult és az emeleti koktélbárba ment, ahol az est hátralévő részét töltötte.

A megyei főkapitányság egyébként előterjesztést tett és tesz arra, hogy a bűncselekmény öt gyanúsítottjának előzetes letartóztatását meghosszabbítsák, ami azt jelentené, hogy június végéig előzetesben maradnának.

*

A Vas Népe információi szerint a szombathelyi börtönben őrzik az előzetes letartóztatásban lévő R. Sándort, a Marian Cozma-gyilkossági ügy gyanúsítottját.

R.-t és társát az osztrák rendőrök az A2-es autópályán tartóztatták fel, majd a Veszprémi Városi Bíróság harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte őket.

Értesülésünket, mely szerint megszokott intézkedésként, a nyomozás érdekeire (összebeszélés lehetőségének kizárása) való tekintettel szállították Szombathelyre R.-t, sem a büntetés-végrehajtási intézetben, sem az országos parancsnokságon nem kívánták kommentálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!