Belföld

2009.03.15. 08:15

Nemzeti ünnepi megemlékezések

<b>Budapest</b> - A Magyar Köztársaság lobogójának ünnepélyes felvonásával kezdődnek vasárnap a nemzeti ünnep megemlékezései a Kossuth téren.

nincs nev

A zászlófelvonáson részt vesz a miniszterelnök, a köztársasági elnök és az Országgyűlés elnöke is. Ezután megkoszorúzzák a Kossuth Emlékművet. Gyurcsány Ferenc és Sólyom László a Kossuth- és Széchenyi-díjak átadásán is ott lesz a Parlamentben. Este a Művészetek Palotájában mindketten részt vesznek az ünnepi díszelőadáson is. A Nemzeti Múzeum lépcsőin 11 órakor kezdődik az ünnepi szabadtéri műsor.

Nemzeti ünnepet államilag nem lehet sem elrendelni, sem eltörölni, az csak akkor lesz ünnep, ha a nép a szívébe fogadja - mondta Sólyom László a székelyföldi Nyergestetőn, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepségen, miután gépe először leszállási engedélyt nem kapott, majd barátságtalanul fogadták a román határőrök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!