Belföld

2009.03.14. 03:28

Sajtónapi elismerés

<b>Napló</b> - A Cozma-gyilkosság újra ráirányította a figyelmet a sajtó jelentőségére. Különösen nagy napjainkban az online újságírás szerepe - emelte ki köszöntőjében Barták Péter főszerkesztő.

Napló

Győrffy István, a Pannon Lapok Társaságának központi főszerkesztője beszédében kifejtette: lapjaink paradigmaváltás előtt állnak, a publicitás központjában egyre inkább az ember kell hogy álljon, akinek figyelmét minél érdekesebb írásokkal kell felkeltenünk.

A Napló Nívódíját a szerkesztőség tagjainak titkos szavazása alapján Kiss Nikolett, a gazdasági rovat munkatársa vehette át, aki közel nyolc éve gyakornokként kezdett lapunknál dolgozni. Évek óta szervezi a legkedveltebb nyaralóhely elnevezésű felmérést, mely azóta országosan elismert akció lett.

Gáspár Gábor fotóriporter érdemelte ki a Kovácsi Objektív-díjat, melyet idén először adtak át. A Kovácsi Objektív Közhasznú Alapítvány célja évente egyszer elismerni a kiemelkedő újságírói vagy fotóriporteri teljesítményt, illetve támogatást nyújtani betegség miatt nehéz helyzetbe került sajtómunkatársaknak vagy családoknak. Az alapítvány vagyonából pályázat útján ösztöndíj adható olyan tevékenységek támogatására, melyek az alapítvány céljainak megfelelően jelentős szellemi, elméleti vagy gyakorlati értéket hoznak létre. A Pannon Lapok Társasága többi szerkesztőségében is titkosan választották meg a kollégák a nívódíjasaikat. A Fejér Megyei Hírlapnál Kocsis Noémi, a Vas Népénél Erdős D. Zoltán, a Zalai Hírlapnál Szabó Judit, a Dunaújvárosi Hírlapnál Szabó Betty nyerte el a kollégák elismerését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!