Belföld

2009.06.16. 17:05

Lezárják július közepén a szegedi Belvárosi hidat

Szeged - Július 18-ától felújítás miatt egy hónapra lezárják a járműforgalom elől a szegedi Belvárosi hidat, augusztus első hetében a tömegközlekedési járműveknek is a Bertalan híd felé kell kerülniük - tájékoztatott Vécsey Ágnes, az önkormányzat szóvivője.

MTI

A mintegy 70 millió forintos költségű, önkormányzati forrásból megvalósuló rekonstrukcióra a híd elavult dilatációs elemeinek cseréje miatt van szükség - mondta a szóvivő.
    
A szerkezetek a tizenöt évvel ezelőtti felújítás óta fizikailag elhasználódtak, s az elmúlt években az akkor alkalmazottnál korszerűbb technológiák is megjelentek - tette hozzá.
    
Július 18-ától augusztus 1-jéig részlegesen zárják le a hidat, ekkor félpályás útzár mellett csak a tömegközlekedés és a megkülönböztető jelzéseket használó járművek közlekedhetnek az úton. 

Augusztus 1-jétől 9-ig teljes lesz az útzár, a tömegközlekedést is a Bertalan hídra terelik, majd augusztus 18-ig újra félpályás lezárás következik - tudatta Vécsey Ágnes.
    
A szóvivő közölte, a gyalogos közlekedés mindvégig megmarad a hídon és a felújítás ideje alatt a kerékpárosok is áttolhatják biciklijüket a folyó felett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!