Belföld

2009.07.30. 02:27

Táblás vendéglők

Balatonfüred - Ismét elnyerhetők a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarai (VKIK) védnöki táblái, a jelentkező vendéglátóegységek minősítése a napokban megkezdődött.

Tremmer Tamás

A vendéglátósok tudják, minden elismerés rangot jelent, jó hírét viszi a háznak, ami segítheti a forgalmat. A VKIK ezért is dolgozta ki a maga védnöki táblás minősítési rendszerét. 

A kezdeményezést a másik két balatoni kamara - Somogy, Zala - is átvette, együttműködésük eredményeként a megyei védnöki táblák mellett már a Balatoni Védnöki Tábla is elnyerhető. 

A kamarai felhívásra jelentkező üzletek minősítését inkognitóban végzik a szakemberek. Ehhez más megyéből érkezőket hívnak, hogy minél kisebb legyen a lebukás esélye. Az értékeléshez kidolgoztak egy százpontos, mindenre kiterjedő szempontrendszert. Próbafogyasztást követően értékelnek. 

A feltételek szigorúak, hiszen csak a 80 százalék fölöttiek nyerhetik el a táblát. Az éttermek minősítését a napokban kezdték el a szakemberek.A táblát minden évben ki kell érdemelni, az utóminősítést minden évben elvégzik, hogy a házigazda figyelme soha ne lanyhuljon, s egész éven át minőségi vendéglátással álljon a betérők rendelkezésére. 

Lapunk munkatársa a balatonfüredi Halászkertbe és a Blaha étterembe kísérte el a minősítőket. Mindkét egység vette az akadályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!