Belföld

2009.08.14. 02:27

Ajándék a kicsiknek

Zalahaláp - Tegnap avatták fel a község óvodáját, amelynek tetőfelújításában jelentős segítséget nyújtott a minnesotai és ohiói légi nemzeti gárda.

Kiss Nikolett

Az avatási ünnepségen a Honvédelmi Minisztériumot képviselő Takács Attila ezredes mondott elsőként köszönetet a segítségért. Hangsúlyozta a két amerikai építési csoport, valamint a magyar együttműködés erősségét. Mint mondta, a hadszíntéren és a polgári életben egyaránt hasznosak az együtt elért sikerek.

Utóbbira jó példa a zalalahalápi óvoda elkészülte, köszönet azért, hogy a gyerekek jó körülmények között élvezhetik a gyermekkort. Az óvodások angol nyelvű és magyar néptánccal színesített műsorát követően Jon L. Martinson, az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének politikai tisztviselője úgy fogalmazott, hogy az itt elvégzett munka erős partneri kapcsolatot biztosít az ohiói, a minnesotai és a magyar honvédség között. A munka az Egyesült Államok és Magyarország közti partnerséget jelképezi. A tervezéstől a kivitelezésig együtt dolgoztak, az amerikai katonák értékes tapasztalatokkal gazdagodtak.

Mayer Ottóné a zalahalápi óvoda nevében köszönte meg, hogy befejeződhetett a teljes körű felújítás. Ígérte, hogy nagyon vigyáznak rá és megőrzik az együtt töltött idő hangulatát. A tegnapi ünnepségen a jelen levő ohiói katonák még apró ajándékokat adtak át a helyi óvodásoknak, majd emléklapot vettek át a falu polgármesterétől. Az avatás a nemzetiszínű szalag átvágásával ért véget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!