Belföld

2009.08.30. 06:27

Felborult egy utasokkal teli román autóbusz az M7-es autópályán

Nagykanizsa - Letért az autópályáról és felborult egy román rendszámú autóbusz az M7-es becsehelyi lehajtójánál vasárnap hajnalban; az első információk szerinta sofőr megsérült, de a 49 utas épségben megúszta a balesetet.

MTI

A tűzoltók és a rendőrök a helyszínen az MTI-nek elmondták, hogy a Spanyolországba tartó, utánfutós autóbusz a lehajtónál átszakította az útszéli szalagkorlátot, majd az árokban mintegy 100 méterthaladva a felüljárónak ütközött és az oldalára dőlt. A 49 román utas - köztük mintegy tucatnyi kisgyerek - a busz tetőablakán keresztül mászott ki a járműből. 

A sofőrt kórházba szállították, az első vizsgálatok alapján bordatörést szenvedett. Feltételezések szerint elaludhatott vezetés közben, amit az is alátámaszt, hogy fékezés nélkül törte át a szalagkorlátot, de defektnek nem volt nyoma. 

A baleset nem sokkal hajnali fél négy után, a 224-es kilométernél, a Letenye felé vezető oldalon történt. Az autópályát ezen az oldalon teljes szélességében lezárták. 

Az utasok közül többen is azt mondták a helyszínen az MTI tudósítójának, hihetetlen szerencse, hogy szinte karcolás nélkül mindenki megúszta a balesetet. A járművön főként fiatalok és középkorúak foglaltak helyet, de a több kisgyerek mellett volt néhány idősebb ember is. 

Az utasok arról számoltak be, hogy Románia több városából gyűjtötték össze őket, néhányan Olaszországba, többségében azonban Spanyolországba tartottak volna dolgozni. Szinte mindannyian aludtak,amikor a baleset történt, mindössze egy robbanásszerű hangra emlékeztek, majd arra ébredtek, hogy a busz a bal oldalára borul. Azt gondolták, hogy defektet kaptak, de egyikük azt magyarázta, hogy szerinte a sofőr elaludt. 

A szerencsés kimenetelű baleset után az utasok az autópálya szélén, pokrócokba burkolózva várták a hajnali órákban, hogy kiderüljön a további sorsuk. Egyes információk szerint ideiglenesen Nagykanizsára szállítják őket egy kölcsönkért járművel, de azt nem tudták megmondani, hogy mikor és mivel indulhatnak tovább eredeti úti céljuk felé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!